Que vos contamos

Artigos

Contra as présas

Estreamos os Almorzos devagar no mercado, un menú completo con produtos frescos da praza que ofreceremos cada xoves do verán, da man do mercado ecolóxico e proximidade, e que tamén poderedes probar os sábados. Reservádeos!

Seguir lendo
bolachas variadas sen produtos animais Receitas

Novos clásicos: dúo de bolachas veganas

É posible facer repostaría sen usar ovos, nin leite, nin mel, nin manteiga? Con estas bolachas variadas demostrámosvos que non só é posible, senón que é sinxelo e que, sorpresa, o resultado é apto para persoas non veganas. Se están boas? Teredes que vir (ou acender o forno) para comprobalo…

Seguir lendo
Artigos

Experimentos científicos

A Parva participou este ano no Día da Ciencia na Rúa como proveedora do almorzo da rapazada participante. Cincocentos bocatas feitos en San Agustín con produtos de proximidade. Iso si que foi un experimento! (…e non estoupou!)

Seguir lendo
Artigos

Pasou un ano…

Pero como que xa é abril? Abril de 2022? Un ano xa? Aínda que se o pensamos, neste ano pandémico deunos para montar unha cantina e, nela, facer catas (e bocatas), presentacións de libros, concertos, expos e feiras, e mesmo para aprender a usar unha cafeteira industrial!

Seguir lendo
Artigos

San Agustín, refuxio da memoria

A nosa cantina recibe este sábado a xente de Refuxios da Memoria, unha organización que investiga e reivindica a memoria do movemento obreiro libertario coruñés, e que virá a contarnos as súas vindeiras actividades.

Seguir lendo
Artigos

Da ultratumba cara á luz

“Unha vida de ultratumba” é o fotolibro no que a investigadora feminista Maritxu Alonso saca das tebras a banda viguesa dos ’80 Voces de Ultratumba e reivindica a figura da súa vocalista, Chus Taboada. A versión expositiva deste proxecto podédela ver estes días na nosa terraza do mercado.

Seguir lendo
Receitas

Callos sen callos

Dentro dos nosos propósitos de aninovo, hoxe vimos cunha superreceita: a dos callos veganos que preparamos os últimos sábados na Parva para a hora do vermú. Sen carne, con cabaza e ben de especias. Non botaredes nada en falta. Palabra.

Seguir lendo
O stand da Parva no Boucatise 2021 Artigos

Feiras e máis feiras

Despois de superar o Boucatise, o festival do bocata gourmet, na Parva xa nos estamos preparando para o Mercado das Nubes, que encherá de actividade San Agustín esta finde (17, 18 e 19) en horario non stop.

Seguir lendo
Artigos

Son praceira, e ti?

A Parva colabora no Festival Ffoco coa exposición fotográfica ‘Son Praceira’, unha ocurrencia de miradas cruzadas arredor do noso mercado

Seguir lendo