Que vos contamos

Artigos

Da ultratumba cara á luz

“Unha vida de ultratumba” é o fotolibro no que a investigadora feminista Maritxu Alonso saca das tebras a banda viguesa dos ’80 Voces de Ultratumba e reivindica a figura da súa vocalista, Chus Taboada. A versión expositiva deste proxecto podédela ver estes días na nosa terraza do mercado.

Seguir lendo
Receitas

Callos sen callos

Dentro dos nosos propósitos de aninovo, hoxe vimos cunha superreceita: a dos callos veganos que preparamos os últimos sábados na Parva para a hora do vermú. Sen carne, con cabaza e ben de especias. Non botaredes nada en falta. Palabra.

Seguir lendo
O stand da Parva no Boucatise 2021 Artigos

Feiras e máis feiras

Despois de superar o Boucatise, o festival do bocata gourmet, na Parva xa nos estamos preparando para o Mercado das Nubes, que encherá de actividade San Agustín esta finde (17, 18 e 19) en horario non stop.

Seguir lendo
Artigos

Son praceira, e ti?

A Parva colabora no Festival Ffoco coa exposición fotográfica ‘Son Praceira’, unha ocurrencia de miradas cruzadas arredor do noso mercado

Seguir lendo
Receitas

Limoada posvacacional: pesto di agrumi

Das nosas vacacións sicilianas traemos en adopción un incrible pesto de limón, do que vos amosamos a receita porque non pode quedar sen probar.

Seguir lendo
Artigos

De feira

Unha festa. Un acontecemento. Unha marabilla. O sábado pasado, o mercado recuperou ese rebulir polo que tanto levamos agardando nestes meses. Foi grazas a Ecos do Sur e a súa feira de economía social, solidaria e sustentable en San Agustín.

Seguir lendo
rrv Artigos

Que se note que estás presente!

A Parva sempre quere estar na liña da fronte. Por iso este sábado, día 28, ás 13h, presenta no mercado de San Agustín o libro ‘Rock radikal vasco. El invento de la Euskadi alegre y revoltosa’, do xuntaletras coruñés Juan Pardo Laguna.

Seguir lendo
Receitas

Receita de hummus
clásico-básico

Vendo tantísimos hummus industriais que ofertan os lineais dos supermercados a tres pesos o quilo, hai quen pode perder a gana de preparalo na casa. Mercar o legume, remollalo, cocelo, batelo, sazonalo… Uff. Quen teña probado algúns destes produtos envasados […]

Seguir lendo
Receitas

Pesto rosso básico e como acompañalo

Á hora de apostar –figuradamente, que aquí somos moi conscientes do mal que fan ao mundo as casas de apostas e, en xeral, a industria do xogo–, que sexa sempre ao rosso: vermú rosso, palombella rossa, porco rosso, pantera rossa. […]

Seguir lendo