Que vos contamos

Receitas

Limoada posvacacional: pesto di agrumi

Das nosas vacacións sicilianas traemos en adopción un incrible pesto de limón, do que vos amosamos a receita porque non pode quedar sen probar.

Seguir lendo
Artigos

De feira

Unha festa. Un acontecemento. Unha marabilla. O sábado pasado, o mercado recuperou ese rebulir polo que tanto levamos agardando nestes meses. Foi grazas a Ecos do Sur e a súa feira de economía social, solidaria e sustentable en San Agustín.

Seguir lendo
rrv Artigos

Que se note que estás presente!

A Parva sempre quere estar na liña da fronte. Por iso este sábado, día 28, ás 13h, presenta no mercado de San Agustín o libro ‘Rock radikal vasco. El invento de la Euskadi alegre y revoltosa’, do xuntaletras coruñés Juan Pardo Laguna.

Seguir lendo
Receitas

Receita de hummus
clásico-básico

Vendo tantísimos hummus industriais que ofertan os lineais dos supermercados a tres pesos o quilo, hai quen pode perder a gana de preparalo na casa. Mercar o legume, remollalo, cocelo, batelo, sazonalo… Uff. Quen teña probado algúns destes produtos envasados […]

Seguir lendo
Receitas

Pesto rosso básico e como acompañalo

Á hora de apostar –figuradamente, que aquí somos moi conscientes do mal que fan ao mundo as casas de apostas e, en xeral, a industria do xogo–, que sexa sempre ao rosso: vermú rosso, palombella rossa, porco rosso, pantera rossa. […]

Seguir lendo
Receitas

Bocata de queixo e tomate seco: unha historia siciliana

Foi aló polo 2014, cando aínda se podía viaxar. Podíanse facer tantísimas cousas con despreocupación… Ou talvez non, pero a memoria xa se sabe. A cousa é que alí nos plantamos as tres colegas que adoitabamos viaxar cada verán –cada […]

Seguir lendo
Artigos

Por fin, San Agustín

Parece que foi onte cando abrimos a nosa cantina… e xa vai para tres meses! Xa ía sendo hora de abrir algunha xanela desde a que contarvos o que pasa polo mercado de San Agustín, a nosa casa, e compartir […]

Seguir lendo